Bütünleme Sınavlarına İlişkin Uygulama Esasları (ESOGÜ Senatosunun 11/12/2019 tarih ve 34-8 sayılı kararı)
BÜTÜNLEME SINAVLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI
- Bütünleme sınavına yarıyıl sonu sınavına girme hakkını elde edip sınava girmeyen veya bu sınava girdiği halde başarısız olan öğrenciler (önlisans ve lisans programlarında FF veya YZ notu alan veya akademik uyarısı olup DC ve DD notu alan) girebilir.
- Bütünleme Sınavları akademik takvimde belirtilen tarih aralıklarında yapılır.
- İlgili dönemde açılan derse/derslere kayıt yaptırmamış̧ öğrenciler ile kayıt oldukları dersin/derslerin devam koşulunu yerine getirmeyen (DZ) veya bu derslerden (DÇ) harf notu alan öğrencilere bu derslerden bütünleme sınav hakkı verilmez.
- Bütünleme sınav notu, yarıyıl sonu sınav notu yerine geçer. Yarıyıl sonu sınavında geçerli olan başarı ölçütleri ve belirlenen harf notu aralıkları kullanılır.
- Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programı öğrencileri ile özel öğrenciler Üniversitemiz öğrencileri ile aynı bütünleme sınavı haklarına sahiptirler.
- (Değişik: Senato Kararı - 31/01/2024-3/2) Tümüyle uygulamalı ders/dersler (laboratuvar, uygulama, atölye, stüdyo ve projeler) için bütünleme sınavı yapılmaz. Ancak tümüyle uygulamalı ders/derslerden yılsonu değerlendirmesi yarıyıl sonu sınavı ile yapılan dersler için bütünleme sınavı uygulanır. Teorik ve uygulaması birlikte yapılan derslerin bütünleme sınavının yapılıp yapılmayacağı Fakülte/Meslek Yüksekokulu Kurullarınca belirlenir.
- (Değişik: Senato Kararı - 14/02/2024-4/5) Her ne sebeple olursa olsun Bütünleme sınavlarının (çakışma, öğrencinin birinci, ikinci, üçüncü derece yakınlarının bütünleme sınav günü ve en fazla 10 gün öncesinde vefat etmesi durumu hariç) mazeret sınavı yapılmaz. Bütünleme sınavları çakışan öğrencilere, ilgili sınavları izleyen haftanın ilk üç günü içerisinde mazeret sınavı yapılır.
- Yaz okulunda alınan dersler için bütünleme sınavı yapılmaz.
- Not yükseltme amacıyla bütünleme sınavına/sınavlarına girmek isteyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilmez.